ÜLKER de Neler Oluyor? Sendika Değiştiren İşçiler...

ÜLKER de Neler Oluyor? Sendika Değiştiren İşçiler Ertesi Gün kovuldu 100 Gündür Grevdeler Ülker Sendika Kanunu Hiçemi Sayıyor.

ÜLKER de Neler Oluyor? Sendika Değiştiren İşçiler...
03 Şubat 2015 - 01:44 - Güncelleme: 03 Şubat 2015 - 02:03

 
Kısa süre öncesine kadar performans ödülleri alan 10 ile 20 yıllık işçilerin aynı gün, sendikamıza üye oldukları gün, ahlaksızlık yaptığını iddia ederek gerçekleri saptırmaya ve gizlemeye çalıştılar.
Ülker fabrikalarında mızrap çuvala sığmıyor. Gerçeklerin üzerini örtmek ve kapatmak imkânsız hale geldi. 70. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle kullandıkları slogan "Mutlu Et, Mutlu Ol"un cilası kısa zamanda döküldü ve bu sloganın arkasındaki gerçek sömürü çarkı ortaya çıktı.
70. yılında dünyanın üçüncü büyük gıda devi olmakla övünen Ülker, reklamlarında “Mutlu Et, Mutlu Ol”, “Her Ülker’in içine bir mutluluk anı gizledik” gibi şirin sloganlarla, fabrikalarındaki kölelik şartlarını, hukuksuz çalıştırmayı gizlemek istediler.
100 gündür kar-kış demeden fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren işçilerimiz bu tekere bir çomak sokmuşlardır. Günde 12 saat, asgari ücret düzeyinde maaşla çalışan, çoğu taşeron, yine çoğu bel, boyun fıtığı olan, çoluk çocuğunun yüzüne hasret kalan tüm Ülker işçilerinin sesi olmakla kalmamış, onlara gidilecek yolu da göstermiştir.
100 gündür burada içerideki arkadaşlarına seslenen işçilerimiz, büyük bir inanç ve sabırla, işlerine geri dönmenin yanı sıra, Ülker işçisinin birliğini ve ekmeğini büyütme mücadelesi vermektedir. Bu onurlu yolda 100 gün öncesine göre 100 kat daha kararlı ve daha güçlüyüz.
İlk günden itibaren bir an bile karamsarlığa kapılmadık, bir an bile yalnız kalmadık. Çadırımız hiç boş kalmadı, dayanışma için gelen sınıf kardeşlerimiz hiç eksik olmadı. İnşaat işçilerinden nakış işçilerine, üniversite hocalarından liseli kardeşlerimize, Dersim’den, Rize’den, Nestle işçilerinden ve daha birçok yerden gelen maddi manevi desteklerle dosta düşmana, kazanacağımızı, her gün yeniden kazandığımızı göstermiş olduk.
Bedaş, ICF, Zet Pharma, Sütaş, Nestle, Maltepe Üniversite Hastanesi, Dora Otel, Mersin Belediye İşçileri nerede bir direniş varsa kendi direnişimizin bir parçası, bir devamı gördük. Yüreğimiz oralardaki kardeşlerimizle birlikte çarptı.
2014 yaklaşık iki bin işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği, sendikal hak ve özgürlüklere saldırının yoğunlaştığı bir yıl oldu. 2014 işçi eylemlerinin, direnişlerin, sendikal bürokrasiye karşı mücadelenin yılı oldu. Asgari ücrete yüzde altı zammın yapıldığı 2015 yılı mücadelenin yükseldiği ve işçilerin sesinin daha gür çıktığı bir yıl olacak. Ülker işçisi de 100 gün öncesine göre daha güçlü ve daha umutludur. Buradan Ülker patronlarına bir kez daha sesleniyoruz.
Atılan işçiler geri alınsın, işçilerin sendika seçme hakkına saygı gösterilsin, hukuksuz ve kuralsız çalışma son bulsun.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum