Ayşegül AKDENİZ

Ayşegül AKDENİZ


'KARDEŞLİK' Adına Bir Hayır  Şirketi Kurmaya Var Mısınız?

05 Haziran 2020 - 18:13 - Güncelleme: 06 Haziran 2020 - 05:24

'KARDEŞLİK' Adına Bir Hayır  Şirketi Kurmaya Var Mısınız?    Benim  bir  kardeşim  var. Kan bağı olmasa da aramızda, öz kardeşlerimden daha çok değer  verdiğim, takdir ettiğim...   

O, öyle bir azme  sahip  ki, yıllardan  beri  akıntıya  doğru  tek  başına kürek çekmeye devam etti. Tüm yaşadığı güçlüklere, sıkıntı ve üzüntülere, hayal  kırıklıklarına rağmen hayallerinden, hedeflerinden ve yaptığı hizmetlerden hiç vazgeçmedi.    O, öyle güzel ve asil  bir  kalbe  sahip ki, sıcacık yüreğiyle soğuk  gecelerde üşüyen nice kimsesizi  ısıttı, nice sahipsize bağrını açarak kardeş oldu, abi  oldu. Bir 'baba şefkatiyle' kucakladı, himaye  etti. Elinin yettiği mazlum ve mağdura 'manevi babalık' yaptı adeta...    Çok da imreniyorum ben  bu  kardeşime; zira hepimiz zaman  zaman dünyalık işlere veya kendi  sorunlarımıza dalsak da, o hedefinden hiç şaşmadı.    

Peygamber sevdalısı her müminin  isteğidir havz-ı kevserde  Şefkat Âbidesi Peygamberimizin (s.a.v.) elinden kevser şarabından içmek. Ben öyle zannediyorum ki, yetimlerin ve  düşkünlerin  sahibi, 'Ben ve  yetimi himaye  eden  (iki  parmağını  birleştirerek) cennette şöyleyiz' buyuran Efendimiz  (s.a.v.), bu cefakâr kardeşime sadece kevser şarabından ikram  etmeyecek, aynı  zamanda  alnından öpecek...     Kendisini yardıma muhtaç mağdurlara ve düşkünlere adamış, her şeyini bu uğurda feda etmiş kıymetli kardeşim, Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan'dan bahsediyorum.   

 Uzun yıllar önce yaptığı hizmetlerden ve derneğin faaliyetlerinden haberdar olduğumda, kendisine ulaşıp bilgi almış, sonra da bu hizmetleri yerinde görmek üzere Konya'ya bir gezi tertip etmiştim.  Bir grup gönüllüyle birlikte, huzur şehri olarak niteleyebileceğim Konya'da hem Mevlâna'nın türbesini, hem de derneğin misafirhanelerini ziyaret etmiş, yapılan hizmetlerle ilgili bilgi almıştık.  Daha sonra Konya 'daki misafirhanelerin yanısıra  Gebze 'de ve İstanbul'da  kimsesizler barınma evleri açıldı.  Hem bayanlar için açılan Esenyurt'taki misafirhaneyi, hem de Güngören'deki erkekler misafirhanesini ziyaret etme imkânım oldu. Sokakta kaldığı dönemde soğuktan korunmak için sürekli trende seyahat edip duran bir abimizin anlattıklarıyla hüzünlendim, kendisine çekme helvası götürdüğümde 80 yaşındaki Abdurrahman dedenin içten tebessümüyle mutlu oldum. 

                                                                   *   *   *    

    Hayrettin Bulan kardeşimi bu güzel hizmetlerinden dolayı tebrik  ediyor, yolunun açık olmasını  diliyorum.   O,hepimizin birlikte yüklenmesi  gereken sorumluluğu yıllardır tek  başına omuzlarında taşıdı. Oysa  birlik hâlinde yapılması gereken  hizmetlerdi bunlar. Zira Kur'an-ı Kerim'de, Hucurat  suresinde  Allahu Teâlâ hepimize 'Müminler  kardeştir.' buyuruyor.  Hz. Peygamber, (s.a.v.) hadis-i  şerifinde  'Ey  Allahın  kulları! Kardeş  olun!' fermanıyla hepimize sesleniyor. 'Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir. Onu yardımsız bırakmaz.' diyerek uyarıyor.     Hepimiz müminlerin kardeş  olduğuna iman ediyoruz değil mi?.. O hâlde var mısınız hep birlikte kimsesizlerin kimsesi olmaya,  sahipsiz, mağdur kardeşlerimize  sahip  çıkmaya?.. Var  mısınız hep birlikte bu sorumluluğu üzerimize almaya?..    Tüm güzel gönüllü kardeşlerime  soruyorum:     

Yardıma muhtaç insanlara el uzatıp sahip çıkmak için yıllardır uğraşıp didinen bu fedakâr  kardeşlerimize destek  olmak  boynumuzun borcu değil mi?..    

Soysal medyadan adeta feryat  ediyor Hayrettin Bulan:    'Haydi sizler de destek olun bize.  Bu  hizmetleri beraber devam ettirelim. Misafirhanelerimizi borçlar sebebiyle kapatmak istemiyoruz.'    Kira, erzak ve fatura masrafları  için elele vermemizi  bekliyor.    

Bu çabanın hepsi kardeşlerimiz  için... Şimdiye  kadar  yüzlerini  görmesek de, hayat hikâyelerini bilmesek de, varlıklarından haberdar olduğumuz, Allah  için  sevdiğimiz, kalbimizin  derinliklerinde acılarını  hissettiğimiz kardeşlerimiz...    Var mısınız artık duyarsızlığı ve ihmalkârlığı bırakıp,  -ne  yazık  ki  sadece  kışın hatırlanıp spor  salonlarına  istif  edilen- sahipsiz  kardeşlerimize sahip  çıkmaya?..    'Varız  elbette... İnsanlık öldü  mü?' dediğinizi duyar  gibiyim. O hâlde haydi  -şimdi  başlamak  suretiyle-  her ay  Şefkat - Der'e maddî-manevî  destek  olalım. Desteğimiz, şefkat  bekleyen  kardeşlerimize aş olsun,  çorba  olsun, sıcak bir yuva olsun...     

                                                                                     *         *        *                                                                                           Gelin  yuvarlak  bir  hesap  yapalım : İmkânı  olan  biri  her  ay  bu  derneğe  100  tl. bağışta bulunsa, tanıdığı en az 10 kişinin de her  ay 100  tl. bağışta bulunmasına vesile olsa 1100  tl eder.  Onlar da her biri 10 kişiyi  bilinçlendirmek suretiyle  ayda  100  tl. bağışta bulunmalarına vesile  olsa  10.000  tl. ve toplamda  11.100  tl. eder. Her  ay  50  tl. bağışta  bulunan  biri  aynı  şekilde  10  kişiye  vesile  olsa  550  tl. , onlar  da  10'ar  kişiye  vesile  olsalar 5000  tl. ve toplamda  5550  tl. toplanmış  olur. Ayda  20  tl. bağışta  bulunabilecek  kişi  de  10  kişiye  vesile  olsa  220  tl. , onların  da  10  kişiye  vesile  olmasıyla  2220  tl. toplanir  toplamda. Tabii  ki  herkesin  tanıdıklarını bu  hayır  kervanına  katmasıyla  hem  ecir  hanesi  katlanır, hem  de toplanan  yardım. Dolayısıyla bu alanda  öncü olarak  takdire  şayan hizmetler yapan Şefkat-Der  de bu hizmetlerin masraflarını rahat rahat  karşılayabileceği gibi yeni  barınma evleri ve misafirhaneler açabilir. Aksi takdirde masrafları ödeyemezlerse bu hizmetler de devam etmez.   

Dernekle ilgili bilgisi olmayan veya şüphesi bulunanlar, lütfen ya  Konya'daki, ya da İstanbul'daki barınma evlerini  ziyaret  ederek  bilgi alsınlar. Akşamları Taksim'de  yapılan çorba ve yemek dağıtımına  katılsınlar. Sarfedilen çabayı ve hizmetleri bizzat yerinde görsünler. Ben şahsen, hem  Konya'ya kadar  giderek orada yapılan  hizmetleri  gören, hem de İstanbul'da açılan misafirhaneleri bizzat ziyaret eden biri olarak gönül rahatlığıyla herkesi yeniden kardeşliğimizi  hatırlamaya ve kardeşlerimize destek olmaya davet ediyorum.    

                                                                            *   *   *       

Artık teknoloji sayesinde her şey çok kolay. İnternetten, 1 dk. içinde -kesinti de olmaksızın- yardım gönderebileceğiniz dernek hesap numaraları : Ziraat Bankası Hesap Adı: ŞEFKAT KAPISI DERNEĞİ IBAN: TR14 0001 0001 6836 995779 5001 Şefkat-Der İst. Şube: 0212 244 85 97- 0535 733 77 13 www.sefkatder.org Facebook: Şefkat Der  Sosyolog ve Aile Danışmanı Ayşegül Akdeniz [email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum